Reiki tarkoittaa universaalista elämänvoimaa, rakkaudellista elämänenergiaa. Se ei ole uskonto ja se on riippumaton uskonnollisesta katsomuksesta. Tätä energiaa on meissä kaikissa, kaikessa elävässä ja ympärillämme. Se on siis muoto mutta myös elämänenergiaa hyödyntävä hoitomenetelmä jonka japanilainen Mikao Usui (1865-1926) on kehittänyt. Suomeen se on tullut 1980-luvulla ja ainakin Englannissa, USAssa ja Hollannissa se on osa julkista terveydenhuoltojärjestelmää.

Stressi ja sairaus aiheuttaa tukoksia energiavirtauksessa ja olemme myös kiireisinä nykyajan ihmisinä unohtaneet kuinka hyödyntää tätä elämän energiaa. Reiki on lempeä ja hyvin rentouttava energiahoito joka auttaa kokonaisvaltaisesti sekä mielen että kehon alueella. Reikivihkimyksen saanut hoitaja toimii energiakanavana, energian välittäjänä, ja asettaa kädet hoidettavan keholle.

Reikihoidolla on tasapainottava vaikutus sekä kehoon että mieleen ja tämän myötä se käynnistää ja elvyttää omia parantavia voimiamme. Reiki rentouttaa ja lieventää stressiä, lisää energiaa ja keskittymiskykyä. Ja koska ihminen on kokonaisuus niin vaikutukset fyysisellä puolella voivat näkyä esim kipujen ja särkyjen helpottumisella.

Hoitoaika on n 60 minuuttia.

fi